Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Federale wegpolitie schrijft opnieuw boetes voor kleine overtredingen

Federale wegpolitie schrijft opnieuw boetes voor kleine overtredingen

De federale wegpolitie Brabant stopt met de actie waarbij kleine overtredingen niet beboet worden.    Dat heeft Mark Reynkens van de politievakbond ons bevestigd.  

De federale wegpolitie van Vlaams- & Waals-Brabant weigerde de voorbijde dagen boetes uit te schrijven voor overtredingen van de eerste en tweede graad.  Wie dus  op de Ring, de E411 of de E19 betrapt werd op gsm-gebruik achter het stuur of het niet dragen van de gordel werd daar in principe ook niet voor beboet.  De actie was geen gevolg van de pensioenhervorming.  Wel zijn de agenten het beu dat ze met verouderde voertuigen moeten werken.  "Moto’s worden immers pas na tien jaar vervangen en ook de voertuigen van de federale wegpolitie moeten eerst 350000 kilometer op de teller hebben", aldus de politievakbond.  

"Een oplossing is er voorlopig niet maar we hebben de actie intussen wel stopgezet", zegt Mark Reynkens van de politievakbond.  Om de druk op de ketel te houden zal de federale wegpolitie in onze provincie donderdag wel de flitsmarathon boycotten.