Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeente Herne heeft buurtfeestkar

Gemeente Herne heeft buurtfeestkar

De gemeente Herne heeft de materialen voor de buurtfeesten uitgebreid. Er werd een nieuw springkasteeltje aangekocht voor een bedrag van 1.375,00 euro ter vervanging van het kapotte bekende konijntje. Eveneens werd een aanhangwagen aangeschaft ter waarde van ongeveer 3.500,00 euro om de materialen van de buurtfeesten in te vervoeren. 

Herne telt dit jaar twaalf straten waar inwoners en buren een straatfeest of buurtfeest houden. Reeds verschillende jaren ondersteunt het gemeentebestuur deze initiatieven door materiaal ter beschikking te stellen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van tenten, tafels en banken, receptietafels, een EHBO koffer en een klein springkasteel.

Het nieuwe springkasteel meet 3,9m x 3,0m x 2,1m. Het werd aangekocht voor een bedrag van 1.375,00 euro. Om deze materialen ter plaatse te brengen wordt vanaf deze zomer gebruik gemaakt van een aanhangwagen, de buurtfeestkar. Op deze manier kan de technische dienst van de gemeente sneller en efficiënter werken.
Gemeentelijke steun aan andere evenementen of initiatieven zullen in de kijker geplaatst worden door beachvlaggen te plaatsen.

Het springkasteel en de buurtfeestkar zullen een eerste maal gebruikt worden tijdens de festiviteiten rond ‘Vlaanderen Feest’ in Herfelingen. (foto: Persinfo)