Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gertjie Brijssinck uit Dilbeek maakt documentaire over strijd tegen borstkanker

Gertjie Brijssinck uit Dilbeek maakt documentaire over strijd tegen borstkanker

Er is licht aan het einde van de tunnel. Dat is de boodschap die ex-kankerpatiënte Gertjie Brijssinck uit Dilbeek wil meegeven aan lotgenoten. Zeven jaar geleden kreeg ze zelf de diagnose borstkanker. In samenwerking met het UZ Brussel, één van de ziekenhuizen waar ze behandeld werd, verfilmde ze haar strijd tegen de ziekte. 
Elk jaar krijgen meer dan 10.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Gertjie Brijssinck uit Dilbeek was zeven jaar geleden één van hen. In de documentaire toont Gertjie hoe zij borstkanker heeft beleefd. Ze hoopt hiermee andere borstkankerpatiënten een stem te geven en hen te steunen in moeilijke momenten.
 
"Wat voor miij heel confronterend was, toen we de filmpjes opgenomen hebben, dat was wanneer men mij naar de recovery bracht. Want ik lag daar in exact hetzelfde bed als toen. En dat is heel confronterend, want toen dat in het echt gebeurdewas ik een beetje in de war door de medicijnen die ik kreeg. Nu heb ik dat natuurlijk veel bewuster beleefd", vertelt Gertjie Brijssinck.