politie12.jpg

Grote CALVADOS-actie in Zennevallei

zon 29 maa 2015
In de nacht van zaterdag op zondag hebben de politiezones Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle een grote controleactie gehouden. In totaal werden 180 voertuigen gecontroleerd. 12% van de bestuurders reed onder invloed.
 
 
 

Het ging om een 'Operatie CALVADOS', wat staat voor Collectieve Actie Leefbaar Verkeer zonder Alcohol/Drugs of Overdreven Snelheid. Het is de bedoeling om de verkeersveiligheid te verhogen door de pakkans te vergroten. Op verscheidene plaatsen, verspreid over de verschillende politiezones, werden in totaal 180 voertuigen gecontroleerd. 
 
22 bestuurders (12%) liepen tegen de lamp. Ze reden onder invloed van alcohol of drugs. Verder werden er drie voertuigen in beslag genomen wegens geen geldige verzekering, bleken er twee bestuurders gen geldig rijbewijs te hebben en werden er 2 personen bekeurd omdat ze geen veiligheidsgordel droegen.
 
Dat de verschillende lokale politiezones hebebn samengewerkt voor deze actie, heeft ook te maken met het fusietraject van de drie politiezones naar de PZ Zennevalei. In de toekomst zullen er meerdere van deze gecoördineerde acties worden georganiseerd.