pepingen_steenweg3.jpg

Heraanleg Ninoofsesteenweg Pepingen dringend nodig

maa 24 nov 2014

De Ninoofsesteenweg in Pepingen moet dringend heraangelegd worden, zo klinkt het in de Pajotse gemeente. Afgelopen weekend kwam een 17-jarige chiro-leidster om het leven toen ze op het zebrapad gegrepen werd door een auto.  De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar is intussen aangehouden.  

Voor de inwoners uit Pepingen komt het nieuws hard aan. Zeker omdat het niet de eerste keer is dat op de Ninoofsesteenweg in het centrum van Pepingen een ernstig ongeval gebeurt. Zo overleed begin september op nagenoeg dezelfde plek een 30-jarige motorrijdster uit het Oost-Vlaamse Ninove. “De steenweg moet dringend veiliger worden gemaakt”, vindt onder meer  Jeanne Seghers die hier ook bij een ongeval zwaargewond raakte. 

De plannen om de Ninoofsesteenweg verkeersveiliger dateren al van 8 jaar geleden.  “Een studiebureau heeft toen de opdracht gekregen om de situatie verkeersluwer- en veiliger te maken”, vertelt oud-burgemeester André De Roubaix.  Maar door een procedureslag werd de heraanleg uitgesteld. Het was buurtbewoner en huidig schepen van mobiliteit Erik Dehandschutter die de plannen vlakbij z'n woning niet zag zitten.

Maar de klacht van Dehandschutter werd vier jaar later ongegrond verklaard waardoor de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in februari eindelijk van start kan gaan. 

De oppositie betreurt het dat de heraanleg zo lang op zich heeft laten wachten maar wil het overlijden van het 17 jarige slachtoffer in geen geval politiek bespelen. De partij gaat daarom alle protestborden tegen het getalm rond de heraanleg verwijderen.