trein_station_liedekerke.jpg

Herinrichting stationsomgeving Liedekerke op schema

vrij 19 sep 2014

De grote werkzaamheden aan het station van Liedekerke zitten op schema. De straten rond het station zijn opnieuw open voor het verkeer. Met de bouw van het nieuwe stationsgebouw is nu de tweede fase van het project gestart.

De werkzaamheden in de omgeving van het station zijn een jaar aan de gang. De NMBS en Infrabel zijn nu gestart met de tweede fase.  “Daarbij worden de tunnels aangelegd, de perrons worden verhoogd en er zal ook een nieuw stationsgebouw gebouwd worden”, zegt Dirk Lodewijk, schepen van Openbare Werken.  Vervolgens zullen ook de wegen rond het station worden aangepakt.

In het weekend van 27 en 28 september staan er grote ingrepen op de spoorlijn in Liedekerke op het programma. Er worden nieuwe sporen gelegd en de aannemer plaatst ook een nieuwe tunnel. Toch blijft de hinder beperkt. Zo is het treinverkeer op twee van de vier sporen gegarandeerd, en de verbindingswegen naar het station blijven open.

Liedekerke hoopt om het nieuwe treinstation in het voorjaar van 2016 officieel te kunnen openen.  Prijskaartje : 17 miljoen euro.