nzv_zuidkant_brussel_zuid1.jpg

Vanaf 14 oktober maand lang hinder op het spoor

vrij 27 sep 2019

Vanaf 14 oktober vernieuwt Infrabel een groot aantal seinen en wissels in het station Brussel-Zuid. Daardoor zullen de betrouwbaarheid en de veiligheid toenemen, maar de werkzaamheden zullen ook veel hinder veroorzaken.

Twaalf piekuurtreinen worden tijdelijk geschrapt en 35 piekuurtreinen worden omgeleid. De werken zullen een maand duren.De huidige seinen en wissels gebruiken nog de oude mechanische technologie van zo'n vijftig jaar geleden. Infabrel gaat het hele wisselnetwek nu digitaliseren. Essentieel voor de veiligheid is dat die nieuwe wissels grondig getest worden. Daardoor zullen er minder treinen het station van Brussel-Zuid kunnen uit- of binnenrijden.

“Het gaat om 65 seinen en 170 wissels,” legt woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit uit. “Deze grote werken zijn de laatste fase van werkzaamheden die we stapsgewijs al sinds 2014 uitvoeren.”

Lijnen vanuit Denderleeuw en Dendermonde
Voor onze regio betekenen de werkzaamheden vooral hinder op twee lijnen tussen Denderleeuw en Brussel en één tussen Dendermonde en Brussel. “Alle informatie over de hinder vind je op onze website,” aldus Petit. “We zullen de informatie ook verspreiden in de betrokken treinen, zodat mensen weten hoe ze hun traject dan wel kunnen afmaken.”

De periode van de werkzaamheden, van 14 oktober tot 12 november, is niet toevallig gekozen. “We hebben nood aan twee opeenvolgende verlengde weekends. Tezelfdertijd rijden er in de herfstvakantie sowieso al minder treinen,” licht Petit toe.

Alle informatie over de gewijzigde dienstverlening vind je op www.NMBS.be.

Foto: Infrabel