delijn2.jpg

Hinder bij De Lijn in de regio Dilbeek en Grimbergen

don 6 nov 2014

Bij De Lijn Vlaams-Brabant en de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is er hinder door de nationale betoging vanmiddag in Brussel.

De vakbonden protesteren straks in Brussel tegen de besparingsplannen van de Vlaamse en federale regering. Heel wat openbare diensten nemen deel aan de actie tegen onder meer de indexsprong en de verhoging van de pensieonleeftijd.

Daardoor is er hinder bij De Lijn. Onder meer in de stelplaats van Dilbeek is maar één op de 5 bussen uitgereden.  Er is ook weinig busverkeer op de lijn Aalst-Ninove-Brussel. In de regio Grimbergen rijdt ongeveer een derde van de bussen. Elders in de regio blijft de hinder beperkt.  De Lijn raadt reizigers aan om vooraf www.delijn.be te raadplegen maar die website ligt momenteel plat.  Daarom heeft De Lijn een alternatief online gezet waar je situatie op de voet kan volgen : delijnverstoring.wordpress.com

Ook bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is er hinder. Op de vier metrolijnen is het aanbod gehalveerd. Bij de trams is slechts de helft uitgereden op 7 van de 19 tramlijnen.  De hinder is het grootst op de buslijnen. Slechts 6 van de 50 buslijnen worden bediend. 

Bij de NMBS zijn er voorlopig geen problemen.

Ook de postverdeling zal hinder ondervinden, dat blijkt een rondvraag bij de lokale vakbondsverantwoordelijken in onze regio.  Volgens hen is de actiebereidheid bij het personeel zeer groot.