Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hyacintenjogging doet duit in zakje Kom op tegen Kanker

Hyacintenjogging doet duit in zakje Kom op tegen Kanker

De Hyacintenjogging die Olympic Essenbeek Halle twee weken geleden organiseerde in het Hallerbos, krijgt nog een mooi staartje. Voor het eerst werd per inschrijving 1 euro voorbehouden voor Kom op tegen Kanker. De organisatie is dan ook blij dat ze in naam van de deelnemers aan de jogging 1.300 euro kan overhandigen aan het goede doel.

De 37ste editie van de hyacintenjogging was een groot succes. De weergoden waren gunstig gestemd en dankzij de 150 vrijwilligers konden meer dan 1.200 deelnemers een vlekkeloos parcours van 7,5, 14 of 21 kilometer afleggen in het Hallerbos.

Dit jaar wou de Olympic Essenbeek Halle, dat de jogging organiseert, zich ook extra inzetten voor het goede doel. De cheque van 1.300 euro, inschrijvingsgeld dat was voorbehouden voor een goed doel, wordt vanavond overhandigd aan Kom op tegen Kanker.

Daar stopt de inzet echter niet. Olympic Essenbeek Halle zorgt ook voor de begeleiding van personen met een beperking. Elke donderdag traint de G-werking van de club op de atletiekpiste. Vrijdag was er nog een pannenkoekenverkoop om deze werking ook financieel te ondersteunen.