jospop2_0_0.jpg

Jospop slaat nieuwe weg in

woe 20 jun 2018

Het Schepdaalse muziekfestival Jospop slaat een nieuwe weg in. Exit rockgroepen, voortaan komt er meer hip hop en dance op de affiche. Daarmee wil het festival een jonger publiek aanspreken. Verder worden de prijzen verlaagd en de festivalweide verkleind. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Na een sabbatjaar in 2016 verhuisde Jospop vorig jaar naar een nieuwe locatie aan de Wijngaardstraat. Gespreid over twee dagen lokte het festival zo'n 8.000 feestvierders. Een teleurstellend cijfer, vindt de organisatie, die lessen trekt uit de editie van vorig jaar. Een eerste verandering is de affiche. Voortaan geen rockgroepen meer, maar wel hip hop-groepen als Stikstof, Kraantje Pappie en Rupelsoldaten en dance-acts als Zoey Hasselbank en Alpha Party.

Daarmee wil Jospop niet alleen een ander, maar vooral een jonger publiek aanspreken. Voor dat publiek is ook de toegangsprijzen belangrijk. Die gaan naar beneden, van 20 euro naar 12 en 16 euro. Een prijsverlaging die Jospop kan doorvoeren omdat rockgroepen duurder zijn dan dance en hip hop-acts.

Tot slot wordt ook de festivalweide verkleind. De nieuwe locatie biedt meer ruimte, maar maakt het terrein ongezellig. Met een kleinere festivalweide wil Jospop meer sfeer brengen. Het festival vindt dit jaar plaats op 24 en 25 augustus.