europa.jpg

Komt de Europese Commissie naar de Rand?

vrij 23 jan 2015

Zal de Europese Commissie in de toekomst uitbreiden naar de Vlaamse Rand? Als het van Vlaams Parlementslid en inwoner van Beersel Peter Van Rompuy afhangt alvast wel. De zoon van Herman Van Rompuy wil dat Vlaams Minister-President Bourgeois een deel van de Europese instellingen naar de Vlaamse Rand probeert te trekken. 

 

 

 

De Europese Commissie is op zoek naar twee nieuwe gebouwen. Voor het eerst beperkt die zoektocht zich niet strikt tot Brussel. Vanwege de hoge vastgoedprijzen in de hoofdstad overweegt de Commissie immers om uit te wijken. Een unieke kans voor de Vlaamse Rand om zich te profileren als thuisbasis voor een deel van de Europese instellingen, vindt Peter Van Rompuy. 'De komst van de Europese instellingen betekent heel wat extra jobs en welvaart voor de regio.'

Van Rompuy heeft er via een parlementaire vraag al bij Vlaams Minister-President Bourgeois op aangedrongen om deze kans met beide handen te grijpen. En die lijkt dat idee ook genegen, zo blijkt uit zijn antwoord. 'Wanneer de plannen van de Europese Commissie om een deel van haar administratie te deconcentreren buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest toch meer vorm zouden krijgen, dan komt Vlaams-Brabant als eerste in aanmerking. Het zou inderdaad een opportuniteit zijn en een versterking van de dienstensector.' Bourgeois belooft verder nog dat hij dit dossier van zeer nabij laat opvolgen.