winnaar_hoofdprijs_toerisme.jpg

Leerlingen KTA Wemmel winnen Europese toerismetrofee

zat 27 feb 2016

In Boom werden de jaarlijkse AEHT/PALM trofeeën uitgereikt voor Vlaamse Hotel en Toerismescholen. Een team met leerlingen van het KTA Wemmel en PIVA Antwerpen won een trofee in de categorie Toerisme.

De trofeeën zijn een initiatief van het Europese netwerk van hotel- en toerismescholen, kortweg AEHT.  De voorbije twee dagen streden achttien schoolteams uit heel Vlaanderen tegen elkaar om de hoofdprijs toerisme of hotel in de wacht te slepen. “Deze wedstrijd is uniek omdat de jonge talenten voor het eerst in een team samenwerken met iemand van een andere school die ze tot voor dit gebeuren totaal niet kenden”, aldus Herman Siebens, voorzitter van AEHT en vice-president van AEHT Europe. “Het samenstellen van de schoolteams gebeurt bij loting. Zo is deze competitie tegelijk ook een afspiegeling en voorbereiding op hun latere beroepsleven. En natuurlijk is het vooruitzicht van de deelname aan de Europese wedstrijd en een verblijf in Londen een uitstekende motivatie om als team het onderste uit de kan te halen”, aldus Siebens.

Een team met leerlingen van het KTA Wemmel en PIVA Antwerpen won een trofee in de categorie Toerisme. Zij kregen van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts een cheque van 1500 euro en een ticket dus voor een gelijkaardige Europese wedstrijd die in oktober zal plaatsvinden in Londen.