Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mocht Katholieke Kring in Herne verdwijnen is dat ramp voor verenigingsleven

Mocht Katholieke Kring in Herne verdwijnen is dat ramp voor verenigingsleven

Café de Katholieke Kring in Herne, al bijna 100 jaar het kloppend hart van het verenigingsleven in de gemeente, werd openbaar verkocht. Het gemeentebestuur hoopt dat de nieuwe eigenaar de feestzaal zal bewaren. Anders zou dat een ramp betekenen voor het verenigingsleven. 

De vorige uitbater kampte met financiële problemen. Nochtans is de Katholieke Kring al sinds mensenheugenis een begrip is in de ruime regio en wordt het haast wekelijks verhuurd aan verenigingen voor de organisatie van eetfestijnen en voorstellingen. Tijdens een openbare verkoop werd het gebouw voorlopig toegewezen aan het verwarmingsbedrijf Keep Cool. Die wil het café en de feestzaal naar verluidt behouden. Toch is de redding nog niet helemaal een feit. Want geïnteresseerden kunnen nog tot en met 20 december een hoger bod uitbrengen.

Ramp voor verenigingsleven

Het gemeentebestuur hoopt alvast dat de feestzaal kan behouden blijven. “Anders is dat een ramp voor het verenigingsleven”, zegt schepen Lieven Vandenneucker. “Het BAVO-centrum in deelgemeente Herfelingen is nu reeds volgeboekt voor volgend jaar en de polyvalente feestzaal in deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle is net te klein en ook geen alternatief voor de vele verenigingen in Herne. We hopen dus dat de feestzaal ook in de toekomst kan blijven bestaan”, aldus Vandenneucker. (foto: Godelieve Deschuyffeleer)