Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Morgen ook strengere coronamaatregelen in de Vlaamse Rand?

Morgen ook strengere coronamaatregelen in de Vlaamse Rand?

Morgen wordt er beslist of er strengere coronamaatregelen komen voor de Vlaamse Rand. Dan zitten de burgemeesters van de regio samen met gouverneur van Vlaams-Brabant Jan Spooren (N-VA). Eerder pleitten burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) en huisarts en schepen in Overijse Dirk Devroey (Open VLD) daar al voor.

Burgemeester Bonte betreurt dat de zaken zo traag gaan. Wat hem betreft, neemt de Vlaamse Rand een voorbeeld aan Brussel en volgt de regio diezelfde maatregelen. Dat zou betekenen dat telewerken ook verplicht wordt en alle culturele en sportieve activiteiten en evenementen verboden worden. Professor huisartskunde en schepen in Overijse Dirk Devroey pleit voor strengere maatregelen in heel het arrondissement Halle-Vilvoorde. De cijfers daar liggen beduidend hoger dan bijvoorbeeld in het arrondissement Leuven.

Lokale besturen mogen zelf ook strengere maatregelen opleggen. Burgemeester Walter De Donder (CD&V) van Affligem deed dat bijvoorbeeld al. Bonte is er echter voorstander van om als regio maatregelen te nemen, want indien de buurgemeenten niet meedoen, is er niet veel effect. Dat zei hij onze redactie al eerder.