werkzaamheden_sterrebeek.png

Na 2,5 jaar valt eindelijk doek over werkzaamheden Sterrebeek

maa 10 nov 2014

Op 6 december zal de Mechelsesteenweg in Sterrebeek (Zaventem) eindelijk geopend worden. Dit wellicht tot grote vreugde van de handelaars.  De werkzaamheden hebben er immers bijna 2,5 jaar geduurd.  

In augustus 2012 werd gestart met de heraanleg van de Mechelsesteeweg in Sterrebeek. Aanvankelijk was beloofd dat de werkzaamheden zo’n 20 maanden zouden duren. Maar de einddatum werd steeds opnieuw uitgesteld.  Dit groot ongenoegen van de lokale handelaars en horeca die hun omzet fors zagen dalen. 

Maar het einde is in zicht. Deze week zou de Mechelsesteenweg opnieuw open gesteld worden. En intussen zijn de voorbereidingen gestart voor een officiële opening. Niemand minder dan Sinterklaas zal op 6 december het lint doorknippen. “Die dag zijn er ook tal van optredens en wordt ook de kerstmarkt op gang getrapt”, aldus de Vereniging Zelfstandigen Sterrebeek.

De Mechelsesteenweg is intussen een pak veiliger geworden voor de zwakke weggebruikers. De gemeente Zaventem wil er ook een zone 50 invoeren.    

Begin oktober trok RINGtv nog naar de Mechelsesteenweg in Sterrebeek.  De lokale handelaars staken hun ongenoegen toen niet onder stoelen of banken.  Bekijk hier de reportage.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22398","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"332","width":"610"}}]]