Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe ecologischere bussen in Lennik en Dilbeek

Nieuwe ecologischere bussen in Lennik en Dilbeek

Tussen Ninove en Brussel rijden sinds kort nieuwe bussen op lijn 128. De vervanging van de oude harmonicabussen kadert in een inhaalbeweging van De Lijn om de busvloot in de Vlaamse Rand, in dit geval in Lennik en Dilbeek, op hetzelfde peil te brengen als in de rest van Vlaanderen.

De bussen op lijn 128 rijden van Ninove via onder meer Lennik en Dilbeek naar Brussel. Van zodra ook de laatste oude harmonicabussen vervangen zijn, zullen er op die lijn 15 gloednieuwe bussen rijden. Het gaat om voertuigen met een schone Euro-6-motor, gebouwd door de West-Vlaamse busconstructeur VDL.

Comfort
Ook qua comfort zijn de nieuwe bussen een verbetering. Ze hebben een comfortabel interieur met zetels uit recuperatieleder en een lage, toegankelijke opstap zonder trede. Belangrijk, vindt schepen Stijn Quaghebeur van Dilbeek die ook voorzitter is van de vervoerregio Vlaamse Rand: “Het extra comfort is een troef om mensen in onze regio te overtuigen de auto aan de kant te laten staan. We vinden het ook positief dat de nieuwe bussen een pak minder vervuilend zijn en minder lawaaierig. Dat is goed voor het milieu en voor de leefomgeving van de mensen.”