ongevalsgrode.png

Ongeval Sint-Genesius-Rode: “Geen fouten bij hulpverlening”

don 21 feb 2019

De hulpverlening bij het tragische ongeval in de nacht van 15 op 16 februari is regulier verlopen en het  principe van de snelste adequate hulp is gerespecteerd. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken na overleg tussen alle betrokken diensten.

De verantwoordelijken van de Brusselse brandweer, de Directie 112 en de noodcentrales 112 van Brussel en Vlaams-Brabant zaten gisteren samen om de behandeling van de noodoproepen na het bewuste ongeval in detail te onderzoeken. Hun gemeenschappelijke conclusie luidt dat het principe van de snelste adequate hulp door de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant gerespecteerd werd en dat de hulp die via de noodcentrale 112 Brussel werd gevraagd wel degelijk is verstrekt. Volgens hun analyse zijn alle nooddiensten volgens het principe van snelste adequate hulp gewaarschuwd en werden de nodige middelen op de juiste manier gedispatcht.

Bij het ongeval in Sint-Genesius-Rode, dat vrijdagnacht 15 februari plaatsvond, kwamen twee meisjes op een brommobiel om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond.