Jongeren van jeugdhuis Animoro

Voortbestaan jeugdhuis Animoro verzekerd nu vzw 'de Rand' erfpacht stationsgebouw op zich neemt

don 11 apr

Jeugdhuis Animoro kan de komende vijftig jaar in het stationsgebouw van Sint-Genesius-Rode blijven. Dat maakt Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bekend naar aanleiding van de 26ste verjaardag van het jeugdhuis. Vzw 'de Rand' neemt het stationsgebouw in erfpacht en zal het gebouw renoveren. Eerder was er onduidelijkheid over de toekomst van Animoro. “Bovendien zal het gebouw ook voor andere activiteiten gebruikt worden. Zo geven het we het Vlaams verenigingsleven in de faciliteitengemeenten een stevige duw in de rug,” zegt Weyts.

Jeugdhuis Animoro is sinds 2012 gevestigd op de bovenverdieping van het oude stationsgebouw van Sint-Genesius-Rode. De NMBS wou het gebouw vorig jaar verkopen, waardoor het voortbestaan van Animoro mogelijk in het gedrang zou komen. Nu vzw 'de Rand' het gebouw alvast voor 50 jaar in erfpacht neemt, kan de werking van Animoro voortdoen. Vzw 'de Rand' krijgt daarvoor extra middelen via het Vlaamse Randfonds.

Vzw 'de Rand' zal het wachtlokaal en het sanitair van het stationsgebouw ter beschikking blijven stellen van de treinreizigers. “Maar andere delen van het gebouw kunnen nu ook ingevuld worden door en voor het Vlaamse gemeenschapsleven. Er ontstaan dus heel wat nieuwe mogelijkheden om het Vlaamse karakter in Sint-Genesius-Rode extra in de verf te zetten,” klinkt het bij Weyts.

Stationsgebouw Sint-Genesius-Rode