Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opgelet! Valse webshops bieden mondmaskers aan

Opgelet! Valse webshops bieden mondmaskers aan

Het Centrum voor Cybersecurity waarschuwt voor valse webshops die mondmaskers te koop aanbieden. De voorbije dagen werden meer dan 1.000 domeinnamen geregistreerd die verwijzen naar het coronavirus. Een deel daarvan is volgens het Centrum voor Cybersecurity in handen van fraudeurs die via de valse webshops mensen geld aftroggelen.

 

Mondmaskers worden belangrijk als we in een volgende fase van de bestrijding van het coronavirus komen. De vraag ernaar is dus groot en dat lijken ook fraudeurs begrepen te hebben. Het Centrum voor Cybersecurity detecteerde de voorbije maand dagelijks 11.000 verdachte berichten. De internetgebruiker wordt via die berichten naar een valse website of webshop gelokt om mondmaskers aan te kopen.

Het Centrum voor Cybersecurity geeft dan ook drie tips mee. Als het aanbod te mooi is, is het vaak verdacht volgens het centrum. Verder raadt het internetgebruikers ook af online mondmaskers als er nergens een adres, naam of ondernemingsnummer vermeld staat. Tot slot wordt ook afgeraden om nooit op een weblink te klikken die je via sms of e-mail krijgt.