Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oppositie Herne dient klacht in tegen pop-uprestaurant van Sofie Dumont

Oppositie Herne dient klacht in tegen pop-uprestaurant van Sofie Dumont

Donderdag opent Sofie Dumont in het Dominicanessenklooster in Herne haar pop-uprestaurant. Maar volgens oppositiepartij Open VLD kan het niet dat de gemeente hiervoor het klooster gratis ter beschikking stelt. De partij gaat daarom klacht indienen bij de gouverneur.

De Open VLD-oppositie in Herne vindt de afspraken die gemaakt zijn rond het tijdelijke restaurant niet kunnen. “Het kan niet dat de gemeente het klooster gratis ter beschikking stelt voor een commerciële activiteit. Het gebruikersreglement bepaalt immers dat het pand enkel mag gebruikt worden voor socio-culturele activiteiten. Bovendien loopt de gemeente hierdoor 4000 euro mis”, zegt Elke Malotiaux van Open VLD in Herne. De oppositiepartij gaat daarom klacht indienen bij de provinciegouverneur.  

Burgemeester Poelaert betreurt dit. “Dit is niet op de kap van de Hernenaar, wel integendeel”, benadrukt Poelaert. “Sofie Dumont mag de gang en 1 lokaal  gebruiken voor haar pop-uprestaurant in ruil voor vier kookworkshops die ze dit najaar gratis zal aanbieden aan de verenigingen van Herne. Leven doet bovendien leven. Verschillende bed and breakfasts hebben door het initiatief al verschillende aanvragen gekregen”, verdedigt Poelaert zich.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.