Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overlegcomité: "Geen versoepelingen, geen strengere maatregelen"

Overlegcomité: "Geen versoepelingen, geen strengere maatregelen"

Het overlegcomité kwam vanochtend samen om de stijgende cijfers van het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land te bespreken. Voorlopig komen er geen verdere versoepelingen, maar ook geen verstrengde maatregelen. Het overlegcomité zegt wel dat de huidige maatregelen strenger gecontroleerd zullen worden.

Het overlegcomité neemt de beslissing na een grondige analyse van het aantal besmettingen. "Uit de analyses blijkt dat de heropleving van de epidemie zich in dit stadium nog altijd concretiseert in een reeks vooral lokale problemen, zonder algemene verspreiding", aldus het overlecomité. "De gezondheidsdata worden dus beïnvloed door epidemiologische uitbraken gelinkt aan bepaalde evenementen en/of sociale kringen." 

De huidige maatregelen blijven van kracht en zullen strenger gecontroleerd worden. Om ervoor te zorgen dat de bevolking de evolutie van de epidemiologische cijfers beter kan begrijpen, is aan het Crisiscentrum gevraagd om de persconferenties tijdens de zomer opnieuw op te starten. Ze zullen meerdere keren per week een interpretatie van de cijfers geven. Ook onderneemt de overheid actie om de toepassing van de veiligheidsregels te verbeteren.