Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Paaspauze loopt af, scholen opnieuw open

 

Paaspauze loopt af, scholen opnieuw open

Na drie weken openen de scholen opnieuw hun poorten. Grotendeels dan toch, want de oudste leerlingen van het secundair onderwijs blijven voorlopig deeltijds afstandsonderwijs volgen. In een open brief pleiten zo’n vijftig kinderartsen en jeugdpsychiaters voor een volledige heropening van de scholen.

De open brief gaat uit van de ‘Belgian Pediatric COVID-19 Task Force’, een orgaan dat de Risk Assessment Group en Sciensano adviseert. De task force dringt aan op een volledige heropening omdat ze toenemende gezondheidsproblemen opmerken bij jongeren. “De gezondheidsschade bij jongeren gaat in stijgende lijn onder de vorm van lusteloosheid, prikkelbaarheid, eenzaamheid, verlies van motivatie en stijgende stress”, staat te lezen in de open brief. “Onze gezondheidsdiensten worden overspoeld door zorgwekkende problemen bij jongeren.”

De kinderartsen en psychiaters wijzen onder meer op de toename van automutilatie, obesitas, intrafamiliaal geweld, suïcidepogingen en overmatige blootstelling aan schermen. De open brief sterkt de wil van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om het onderwijs zo snel mogelijk volledig te openen. Weyts trekt het derde trimester op gang samen met de scholieren van GO! Campus Wemmel. De leerlingen en het personeel tonen in de sport- en bakkerijafdeling hoe ze het beste maken van de coronaomstandigheden.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!