actie_kapelle.png

Protest tegen dienstregeling NMBS in Kapelle-o/d-Bos

din 9 sep 2014

Vanaf december komt de NMBS met een nieuwe dienstregeling en dat heeft nare gevolgen voor de treinreizigers in Kapelle-op-den-Bos. De rechtstreekse treinverbinding tussen de gemeente en Leuven wordt afgeschaft. De pendelaars hielden daarom vanmorgen een ludieke protestactie.

 

De Kapelse pendelaars delen soldatenkoeken uit als symbolisch noodrantsoen. Ze protesteren tegen de afschaffing van de rechtstreekse treinverbinding tussen Kapelle-op-den-Bos en Leuven. De piekuurtrein blijft wel rijden, maar hij stopt vanaf december niet meer in Kapelle-op-den-Bos. “Voor ons concreet betekent dat dat we één uur langer onderweg zijn  om op het werk te geraken. Dus drie uur in totaal per dag in plaats van 2 uur”, zegt Karen Brusselmans, één van de initiatiefnemers. 

Ook de gemeente steunt het initiatief.  “In Kapelle-op-den-Bos nemen immers dagelijks zo’n 100 inwoners de trein naar Leuven”, zegt Freddy De Ruysscher, schepen van Mobiliteit.  Ook uit de buurgemeenten komen heel wat mensen naar het station van Kapelle-op-den-Bos om deze trein te nemen.  De actievoerders zijn intussen een petitie gestart en die heeft intussen al zo’n 1300 handtekeningen opgeleverd.