kind4.jpg

Theatervoorstelling voor meer verkeersveiligheid

din 13 jan 2015

‘Stand up! in het verkeer van Levende Muziek’. Dat is de titel van de theatervoorstelling waarmee de provincie leerlingen wil sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Zo’n 40 lagere scholen zullen de volgende weken naar de voorstelling komen kijken.

Aan de hand van enkele meezinghits komen de leerlingen meer te weten over thema’s zoals zichtbaarheid, gordeldracht, hoe de straat oversteken en de technische staat van de fiets. Nadien ontvangen de scholen een CD met de liedjesteksten. “Met de voorstelling wil de provincie leerlingen van de 2de en de 3de graad op een alternatieve manier sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid”, verduidelijkt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. 

In totaal zijn er vanaf vandaag 17 voorstellingen gepland in het Provinciehuis in Leuven en in het PIVO in Asse. ‘Stand up in het verkeer van Levende Muziek’ is een productie Wim Kets en Wouter Schillebeeckx (foto), twee muzikale duizendpoten die elkaar leerden kennen op het Conservatorium in Brussel. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24691","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"439","width":"610"}}]]