toshvds.jpg

Tosh Van der Sande vrijgesproken van dopinggebruik

don 24 jan 2019

Tosh Van der Sande is opnieuw renner bij Lotto-Soudal. De ploeg had hem vorige maand geschorst na een positieve plas in de Gentse Zesdaagse, waar hij derde werd met Jasper De Buyst uit Asse. Van der Sande blijkt nu onschuldig.

Half december kreeg de 28-jarige renner te horen dat hij op de laatste dag van de Gentse Zesdaagse positief had getest op de ontstekingsremmer prednisolone. Van der Sande werd daarop meteen geschorst door zijn werkgever Lotto-Soudal. Volgens de renner berustte de hele zaak op een vergissing: op het dopingcontroleformulier zou een verkeerde neusspray genoteerd zijn.

Gisteren berichtte de Internationale Wielerunie vrede te nemen met de toelichting die de renner gaf. Van der Sande wordt dus niet gestraft en is ook met onmiddellijke ingang opnieuw geïntegreerd bij Lotto Soudal.  De renner schrijft zelf op Twitter: “Jammer dat ik mezelf heb moeten verantwoorden. Ik werd bestempeld als een dopingzondaar, terwijl ik enkel een verklaring moest afleggen waarom het product in mijn urine zat en het puur om een administratieve vergissing ging.”

Tosh is de vaste zesdaagseploegmaat van Jasper De Buyst uit Asse. Samen finishten ze op de bewuste Zesdaagse van Gent op de derde plaats. (Foto: FB Tosh Van der Sande)