tuttenboom.jpg

Tuttenboom voor Merchtemse peuters & kleuters

don 25 sep 2014

Leerlingen van de Gemeentelijke Technische School van Merchtem hebben aan het regiokantoor van Kind en Gezin in Merchtem een speciale boom geplant. Aan de zogenaamde ‘tuttenboom’ kunnen kleuters hun fopspeen zonder traantjes vaarwel zeggen.

Het was schepen van Basisonderwijs Ella De Neve die vanmorgen als eerste mama samen met haar zoontje Cyril naar de tuttenboom stapte. Dat betekent slecht nieuws voor Cyril, want zijn fopspeen hangt nu als eerste aan de Merchtemse tuttenboom. “Maar zo’n tuttenboom kan de pijn verzachten”, glimacht schepen De Neve

Het is ook niet toevallig dat de eerste Merchtemse tuttenboom op de OCMW-site werd geplaatst.  “Jong en minder jong worden hier samen gehuisvest.  Op de campus hebben we enerzijds ‘Kind en Gezin’ en anderzijds het woonzorgcentrum.  En ook voor de ouderen is het best fijn om te kijken hoe de tutjes hier aan de boom worden gehangen”, glimlacht OCMW-voorzitter Julie Asselman.

De tuttenboom kwam er dankzij een samenwerking van het OCMW met de leerlingen van het zesde jaar Sanitair van de Gemeentelijke Technische school. “Het is altijd fijn als onze leerlingen iets kunnen creëren dat dan ook effectief gebruikt wordt”, vertelt directrice Sandra De Buyser.  Zo maken de leerlingen van de technische school momenteel ook een tiental zitbanken die binnenkort in het Merchtemse straatbeeld zullen verschijnen.