werken_lennik.png

Twee jaar lang werken in Schapenstraat Lennik

4 jaar geleden

In Lennik starten vandaag grootschalige werken aan de Schapenstraat. Aquafin legt er een gescheiden rioleringsstelsel aan en tegelijkertijd legt de gemeente Lennik de straat opnieuw aan. De werken duren tot en met de zomer van 2021.

De werken zullen in vijf verschillende fases gebeuren. Eerst is de omgeving van het Sint-Godelieve-Instituut aan de beurt. "Met de werken willen we een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Schapenstraat en enkele zijstraten. Er komen ook drie pompstations die het afvalwater vanuit de diepste punten naar hogergelegen leidingen stuwen. Tot slot wordt ook werk gemaakt van een buffergracht en twee bufferbekkens", legt Aquafin uit.

Naast de aanleg van rioleringen vernieuwt de gemeente Lennik de straat. "We vernieuwen het wegdek en leggen een nieuw fietspad aan, plaatsen ANPR-camera's en vervangen de oude straatverlichting door zuinige LED-verlichting. Een omleiding voor doorgaand verkeer wordt tijdens alle fases voorzien langs de Ninoofsesteenweg, Assesteenweg en de Joseph Van den Bosschestraat", aldus de gemeente Lennik.

Het kostenplaatje bedraagt zo'n 7 miljoen euro. De werken duren tot en met augustus 2021 en zullen hinder met zich meebrengen. "Om de fietsers en voetgangers - vooral leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut - veilige routes aan te bieden werden enkele trage wegen verhard of hersteld en enkele fietsstraten ingericht", besluit de gemeente Lennik.