Brandweerzone Vlaams-Brabant West schenkt ziekenwagen aan Oekraïense hulporganisatie.
© Majoor Koen Roesems, Rudy Nelissen (Mission Ihor Vitenko), Kolonel Tom Van Esbroeck, Ruslan Hevko en Dr. Ihor Vitenko (Mission Ihor Vitenko)

Brandweer Vlaams-Brabant West schenkt opnieuw ziekenwagen aan Oekraïense hulporganisatie

don 11 apr

De Brandweerzone Vlaams-Brabant West schenkt opnieuw een ziekenwagen aan de hulpdiensten in Oekraïne. Eerder schonk de zone al twee wagens en medisch materiaal aan de organisatie Wings Of Valor. Deze keer gaat een ziekenwagen naar Mission Ihor Vitenko, een organisatie die Oekraïense verpleegkundigen opleidt en medische hulpmiddelen verzamelt voor het land.

De ziekenwagen die Vlaams-Brabant West schenkt, is elf jaar oud en afgeschreven in de brandweerzone. Het voertuig heeft bijna 244.000 kilometer op de teller en deed de voorbije jaren dienst in de brandweerpost van Lennik. “We zijn verheugd dat we de wagen een tweede leven kunnen bieden. Het was een optie om het voertuig te verkopen, maar in Oekraïne zal het nuttiger worden ingezet,” aldus directeur Bedrijfsvoering Koen Roesems.

Zonecommandant Tom Van Esbroeck sluit aan: “Het past binnen onze waarden en normen om mensen in nood bij te staan. Brandweerzone Vlaams-Brabant West geeft dan ook graag gehoor aan de oproep om steun te verlenen aan onze Oekraïense collega’s.”