JAC-punt Lennik

Lennik zet met JAC-punt extra in op mentaal welzijn van jongeren

woe 17 apr

In Lennik opent vandaag een JAC-punt. Dat is een plek van het Jongerenadviescentrum waar jongeren wekelijks terecht kunnen voor een babbel, een workshop of met vragen. Lennik wil daarmee inzetten op het mentaal welzijn van jongeren. Het JAC-punt is er dankzij een subsidie van zo’n 30.000 euro uit het Europese herstelfonds en met steun van de provincie.

Het nieuwe JAC-punt vindt onderdak vlakbij de bibliotheek in Sint-Martens-Lennik. Elke woensdagnamiddag van 12u30 tot 16u30 vinden jongeren er een luisterend oor. Voor burgemeester Irina De Knop is het initiatief belangrijk: “Lennik zet al enkele jaren in op het mentaal welzijn van onze jongeren. Na de uitdagingen die de coronapandemie met zich meebracht, willen we ons aanbod versterken. Het JAC-punt zal een cruciale rol spelen in het bieden van preventieve hulpverlening aan jongeren.”

Naast individuele ondersteuning gaan de gemeente en het JAC ook in overleg met scholen en jeugdverenigingen in Lennik. Zo willen ze de behoeften van de jongeren nagaan en passende initiatieven, zoals vormingen en workshops aanbieden. Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen bij het JAC terecht voor gratis ondersteuning. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en worden geleid door professionals die gebonden zijn aan het beroepsgeheim.

Het JAC-punt is elke woensdag open