Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

UZ Brussel: "Aantal opgenomen coronapatiënten voor het eerst stabiel"

UZ Brussel: "Aantal opgenomen coronapatiënten voor het eerst stabiel"

Sinds een week worden in ons land dagelijks tussen de 500 en 600 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Experts denken dat we daardoor op een soort van plateau beland zijn. Een eerste signaal dat de curve van nieuwe ziekenhuisopnames aan het afvlakken is. Dat merkt ook UZ Brussel. "Het aantal opgenomen coronapatiënten blijft voor het eerst stabiel", merkt het ziekenhuis op.

In het UZ Brussel worden momenteel 125 coronapatiënten verzorgd, gisteren waren dat er nog 131. 23 patiënten liggen op Intensieve Zorgen. "Het aantal opgenomen coronapatiënten neemt voor het eerst af. De helling van de curve van bijkomende ziekenhuisopnames is afgezwakt", zegt het UZ Brussel. "Ook de helling van de curve van opnames Intensieve Zorgen stijgt minder snel. Ook goed nieuws is dat de curve van genezen patiënten of patiënten die het ziekenhuis mogen verlaten wel steiler wordt."

83 mensen werden intussen genezen verklaard en mochten naar huis, het aantal overlijdens in het ziekenhuis staat op 19. Sinds de uitbraak van het coronavirus nam het UZ Brussel al 197 coronapatiënten op. Momenteel is ongeveer de helft van de bedden op Intensieve Zorgen bezet. Om de dienst niet extra te belasten, heeft UZ Brussel gisteren met de medium care een nieuwe verpleegeenheid opgestart. 

"Op de medium care worden patiënten verzorgd die het beter stellen na een verblijf op Intensieve Zorgen, maar nog niet naar een verpleegeenheid voor niet-kritische zorgen terug kunnen. Omgekeerd kan ook. Iemand die achteruitgaat, maar waarvan de toestand nog niet kritiek is, brengen we naar de medium care", aldus het ziekenhuis.