Vandaag soep, morgen joggen: 11.11.11-campagne nadert hoogtepunt

zat 10 nov 2018

Wapenstilstand of 11 november, dat is het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar ook het hoogtepunt van de jaarlijkse 11.11.11 campagne. De koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging vraagt ook dit jaar aandacht voor migranten en vluchtelingen. Duizenden enthousiaste vrijwilligers organiseerden over heel Vlaanderen activiteiten zoals loopwedstrijden, comedy-avonden, eetfestijnen en natuurlijk de traditionele deur-aan-deurverkoop van de 11-producten. Ook in Vlaams-Brabant en Brussel engageren vrijwilligers zich.

Met de campagne #AllemaalMensen vraagt 11.11.11 ook dit jaar aandacht voor een menselijk migratiebeleid en voor het aanpakken van de grondoorzaken, de redenen waarom mensen hun land ontvluchten. Miljoenen mensen zijn  op de vlucht voor oorlog, vervolging, armoede en klimaatverandering.  11.11.11 zet zich elke dag mee in om de oorzaken daarvan aan te pakken. “Want we zijn  #AllemaalMensen onderweg naar beter,” klinkt het.

De voorbije maanden organiseerden heel wat vrijwilligers activiteiten om centen in te zamelen. Zo waren er gisteren nog een quiz in Zemst en een comedy-avond in Kampenhout ten voordele van 11.11.11. Vandaag organiseert Chiro Eversheim een grote soepverkoop in Meise ten voordele van het goede doel.

Jogging
Op het hoogtepunt van de 11.11.11-campagne, morgen dus, vindt in Vossem een jogging plaats. Directeur van 11.11.11 Bogdan Vanden Berghe, zal daar om 14 uur het startschot geven. Deelnemen kan nog. Kandidaten kunnen kiezen uit een parcours van 5, 11 of 20 kilometer.