Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten grootschalige autozwendel blijven aangehouden

Verdachten grootschalige autozwendel blijven aangehouden

De 4 verdachten die vorige week door de onderzoeksrechter werden aangehouden in een zaak van grootschalige autozwendel, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer beslist. De 4 blijven nog minstens een maand in de cel, maar kunnen nog wel in beroep gaan.

Vorige week voerde de federale gerechtelijke politie 12 huiszoekingen uit in Vlaams-Brabant, Brussel, Waals-Brabant en Bergen in het onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig hield met export van gestolen wagens. Daarbij werden 8 personen opgepakt, van wie er 4 door de onderzoeksrechter werden aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Dilbeek, Wemmel, Merchtem en Sint-Gillis.

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde waren de voertuigen afkomstig van recente diefstallen in België en in andere Europese landen. In de haven van Antwerpen werden 37 gestolen wagens ontdekt in containers en aanhangwagens, klaar om verscheept te worden naar Afrika.

Het onderzoek naar de criminele organisatie loopt nog altijd voort. Gisteren verschenen de 4 aangehouden verdachten voor de raadkamer, die hun aanhouding bevestigde. Ze blijven nog minstens een maand in de cel.