fotobub.jpg

VERKIEZINGEN 2019: BUB

vrij 10 mei 2019

De partij Belgische unie – Union belge, kortweg BUB, diende in Vlaams-Brabant enkel een lijst in voor de federale verkiezingen. Marie-Luc Lovinfosse is lijsttrekker. BUB is een unitaristische nationale partij die pleit voor de herfederalisering van België met één regering, één parlement en één minister per bevoegdheid. RINGtv.be vroeg BUB naar haar speerpunten voor de regio.

Mobiliteit en milieu

“Wat betreft mobiliteit en milieu pleiten we voor één minister van mobiliteit en één minister van milieu”, klinkt het bij de BUB. “Zo zullen we een totaalbeeld van het beleid hebben en dus tal van absurditeiten van de baan vegen. Door alles weer te centraliseren, zullen deze bevoegdheden terug bestuurbaar worden. Dan kan wat betreft Brussels Airport de discussie over bijvoorbeeld geluidsnormen weer op één niveau gevoerd worden in plaats van nu op vier. Wanneer er dus weer maar één minister is, zullen beslissingen dus sneller genomen kunnen worden en ook beter uitgevoerd. Het zal dan eindelijk gedaan zijn met het kat-en-muisspel tussen de politici om de schuld van een mislukking op iemand anders te steken. Zeker voor ons klimaat is dit heel belangrijk. Wij merken nu dat de noodzakelijke beslissingen maar niet genomen kunnen worden omdat men het er met vier eens over moet zijn. België dreigt de boot te missen en dit kan enkel ongedaan worden gemaakt door snel één minister van klimaat in dit land te hebben. Verder willen ook niet besparen tijdens de volgende legislatuur op openbaar vervoer. Integendeel, wij willen er zelfs in investeren. Dat lijkt ons noodzakelijk om de files weg te kunnen werken. Met het geld dat vrijkomt door België te unitariseren, kunnen wij dus zeker die investeringen realiseren. “

Tweetaligheid bevorderen

“De groei van de tweetaligheid van de Rand is een feit en kan niet gestopt worden”, meent de BUB. “In plaats van zich krampachtig aan één taal vast te klampen; zouden we beter de rijkdom van deze tweetaligheid bevorderen voor het welzijn van onze landgenoten en voor het samenleven.  Tweetaligheid in de administratie, tweetaligheid in de scholen zouden zorgen voor kwalitatieve diensten en voor een rijk onderwijs. Wij willen er dus voor ijveren dat onze scholen zo snel als mogelijk tweetalig onderwijs aanbieden. Dat zal niet enkel de kwaliteit van ons onderwijs bevorderen, het zal ook de economie een boost geven aangezien er meer gekwalificeerde mensen zullen afstuderen. Tweetalig onderwijs is zeker niet iets uniek in de wereld, maar het is wel een troef als je dit als land kunt aanbieden aan je bevolking.”

Kandidatenlijsten BUB: