fotovldvlaams.jpg

VERKIEZINGEN 2019: OPEN VLD

vrij 10 mei 2019

De liberalen van Open Vld trekken op 26 mei naar de kiezer in Vlaams-Brabant met Gwendolyn Rutten als lijsttrekker op Vlaams niveau en Maggie De Block uit Merchtem voor de Kamer. De Europese lijst van de liberalen wordt getrokken door Guy Verhofstadt. RINGtv.be vroeg de partij naar haar speerpunten voor onze regio.

(Onderaan dit artikel vind je de link naar de verkiezingslijsten en kan je kennismaken met een aantal bijzondere kandidaten)

Mobiliteit

“Vlaams-Brabant kent dankzij haar ligging veel voordelen. Wel is het zo dat we aandacht moeten hebben voor de gevolgen van de nabijheid van Brussel en de verkeersdrukte die dat met zich meebrengt. Mobiliteit is dus een belangrijk thema voor Vlaams-Brabant”, vinden de liberalen. “Open Vld kiest voor een gamma van oplossingen om de filedrukte op en rond de Brusselse Ring aan te pakken. Wij willen dat multimodaal reizen beter mogelijk wordt: overstappen van het ene vervoermiddel op het andere moet feilloos gebeuren, zodat men de auto niet voor het volledige pendeltraject moet gebruiken. We willen ook een slimmere inrichting van de wegeninfrastrcutuur (slimme wegmarkeringen, spitsstroken, overstapparkings) en willen investeren in het vergroenen van het pendeltraject door in te zetten op fietssnelwegen en elektrische wagens.”

Groen houden

“Onze provincie is populair om zich te settelen door de nabijheid van de hoofdstad, maar de toenemende vraag naar woningen mag er niet voor zorgen dat het groene karakter van de Rand verloren gaat. Wij kiezen voor een slimme ruimtelijke ordening waarbij woonkernen goed uitgerust zijn met winkels, bedrijvigheid en openbaar vervoer. Onze provincie is groen én bedrijvig. De openbare infrastructuur moet bovendien vlot toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.”

Samenwerkingsfederalisme

“Wij kiezen voor samenwerkingsfederalisme, waarbij Vlaanderen en Brussel constructief samen naar oplossingen zoeken voor de gezamenlijke uitdagingen. Wij passen voor een beleid waarbij Vlaanderen en Brussel stokken in elkaars wielen steken, en waardoor oplossingen geblokkeerd blijven. De luchthaven van Zaventem is hiervan een goed voorbeeld. Wij willen een oplossing voor Brussels Airport die aandacht heeft voor het economische belang van de luchthaven, maar de omwonenden met zo min mogelijk overlast confronteert.“

Kandidatenlijsten Open Vld:

Maak kennis met:

Remy Esquiliche uit Vilvoorde