intentieverklaring_dansaertpark.jpg

Winkels Dansaert Park gaan voor het Nederlands

vrij 30 jan 2015
De uitbaters van de winkels in het Dansaert Park in Dilbeek zullen enkel in het Nederlands communiceren. Bovendien zullen ze personeel aanwerven dat Nederlands spreekt of de taal wil leren. Dat heeft de ontwikkelaar van het winkel- en bedrijvencomplex althans afgesproken met het Dilbeekse gemeentebestuur.
 
 

 

In Groot-Bijgaarden, vlakbij de grens met Brussel, bouwt Dansaert Retail Park NV een nieuw winkel- en bedrijvencomplex. De gemeente Dilbeek wou een aantal garanties inbouwen wat betreft het taalgebruik op en rond het nieuwe winkelterrein. Vrijdag ondertekenden de beheerders van het nieuwe complex daarom een intentieverklaring over het gebruik van het Nederlands.
 
'In de intentieverklaring is opgenomen dat de uitbaters in hun communicatie in het Nederlandstalig taalgebied uitsluitend in die taal communiceren', zegt burgemeester Willy Segers (N-VA). 'Dat gaat niet alleen over bijvoorbeeld reclamefolders, maar ook over bewegwijzering en correspondentie met het gemeentebestuur of andere overheden uit Vlaanderen.' 
 
Daarnaast vraagt de gemeente aan de huurders om kennis van het Nederlands voorop te stellen in hun aanwervingspolitiek voor de werknemers die rechtstreeks in contact komen met het publiek. Er moeten zowat 120 vacatures ingevuld worden, want een aantal bekende winkelketens zoals Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, JBC, E5-Mode, Bio-Planet McDonalds en Pizza Hut zullen er nog voor de zomer de deuren openen.