scholenmarkt_grimbergen_1.jpeg
© scholenmarkt_grimbergen_1.jpeg

Grimbergse kinderen kiezen secundaire school op scholenmarkt

don 18 jan

In Grimbergen organiseerde de gemeente gisteren de jaarlijkse scholenmarkt. Vijfde- en zesdejaars van de basisscholen én hun ouders konden er kennis maken met het secundair schoolaanbod in de regio. De infomarkt vond plaats in feestzaal Den Douwe in Strombeek-Bever.

Zo’n 20 middelbare scholen stelden zich voor op de scholenmarkt. "Wij hebben alle vijfdes en zesdes van de negen basisscholen in Grimbergen uitgenodigd. Dat zijn ongeveer zevenhonderd leerlingen die een brief hebben gekregen om vandaag uit te zoeken welke school het beste bij hen past”, zegt schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree.

Ondanks het sneeuwweer zijn een pak kinderen met hun ouders ingegaan op de uitnodiging. Grimbergen telt één secundaire school, maar het aanbod in de ruime omgeving is groot en gevarieerd. Iedereen haalt voordeel uit de scholenmarkt: de kinderen, hun ouders én de secundaire scholen.

Wat niet kan op de scholenmarkt is je kind inschrijven.

"Vandaag kan men niet inschrijven. Voor de meeste scholen is er een digitale aanmelding vereist. Ik kan daarvoor verwijzen naar 'aanmelden.Grimbergen.be' waar je een overzicht hebt van al die scholen met een stappenplan én een tijdslijn waarbinnen men moet aanmelden", zegt schepen Van Bree.

Straks een reportage in ons nieuws