141024_wetenschap.jpg

Leeuwse jongeren maken droommachine

vrij 24 okt 2014

Van een zwevende plank tot een recycleerbare juwelenmachine. De leerlingen van het zesde leerjaar van de vrije basisschool Jan Ruusbroec in Ruisbroek bij Sint-Pieters-Leeuw mochten zich vandaag creatief uitleven. Ze kregen namelijk de kans om hun droommachine te ontwerpen. Dat gebeurde in het raam van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van de VZW Mymachine en Vlajo.

Het was vandaag geen gewone lesdag voor de leerlingen van het 6de leerjaar in de vrije basisschool Jan Ruusbroec. 18 bollebozen kropen er in de huid van Leonardo Da Vinci. En samen met enkele bachelor-studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen werkten ze aan hun droommachine. Van een recycleerbare juwelenmachine tot een gedachtenlezer, alles was mogelijk. 

In totaal nemen meer dan 600 kinderen en studenten uit 22 Vlaamse scholen deel aan dit initiatief van VZW Mymachine en Vlajo.  “Met dit project willen we jongeren creatiever en ondernemender maken. Kinderen uit het basisonderwijs zetten hun wildste fantasieën op papier.  Hogeschoolstudenten werken de ideeën vervolgens uit.  En de leerlingen van het technisch secundair onderwijs zorgen tot slot voor de realisatie”, verduidelijkt Nathalie Roels van Vlajo.  In het nieuws verneem je welke droommachine werd uitgeroepen tot laureaat.