klas_2.jpeg
© klas_2.jpeg

Scholen in Halle en Alsemberg schakelen over op afstandsonderwijs: “Beter dan leerlingen door de sneeuw te sturen”

din 16 jan

Lege speelplaatsen, stoelen op de banken en les volgen in pyjama. Het is van de coronapandemie geleden dat leerlingen zo les volgden. Morgen is dat opnieuw de realiteit voor de leerlingen van het Heilig-Hart & College in Halle door de sneeuw. Ze zijn niet alleen, want ook de leerlingen van Don Bosco in Halle en Sint-Victor in Alsemberg volgen morgen de les van achter hun computer.

Vandaag is er nog gewoon les op het Heilig Hart & College in Halle, maar morgen blijft de schoolpoort gesloten. “Aangezien het KMI tien centimeter sneeuw voorspelt en adviseert om zo weinig mogelijk verplaatsingen te doen, volgen de leerlingen van morgen thuis les. Ook als de sneeuwval blijkt mee te vallen, draaien we die beslissing niet terug”, zegt Valérie De Roeck, directeur kwaliteitszorg van de Halse school.

Online lesgeven, vroeger was het haast ondenkbaar, maar daar bracht corona verandering in. Alle leerlingen van deze middelbare school, iets meer dan 2000, volgen morgen dus de les van achter hun computerscherm. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over het vervoer. 

“Ik vind het een goede beslissing”, zegt leerling Bas Vermaele. “Het is beter dat dan leerlingen en leerkrachten die niet opdagen omdat ze niet op school geraken. Stel je bijvoorbeeld voor dat het openbaar vervoer helemaal overhoop ligt, dus ik snap de school volledig.”