samen_spl_62_of_96.jpg
© samen_spl_62_of_96.jpg

Eenheidslijst SAM&N trekt met schepenen Keymolen, D'Herde en Harfaoui naar Leeuwse kiezer

maa 22 jan

In Sint-Pieters-Leeuw maakte de nieuwe eenheidslijst SAM&N van cd&v, Open VLD en Vooruit dit weekend de lijsttrekkers bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De lijst wordt getrokken door Bart Keymolen die al twaalf jaar schepen is in de gemeente.

 

LijsttrekkerBart Keymolen is onder andere schepen van Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Jeugd. Sinds deze legislatuur is de Vlezenbekenaar ook eerste schepen in Sint-Pieters-Leeuw.

Op de tweede plaats staat Kathleen D’Herde, al 24 jaar gemeenteraadslid voor Open VLD en voormalig schepen van Lokale Economie en Jeugd. De top drie wordt vervolledigd door Brahim Harfaoui, Ruisbroekenaar en eerste Leeuwe schepen met een migratieachtergrond. Momenteel is Harfaoui voor cd&v schepen van Integratie, Milieu, Woonbeleid, Gezin en Kinderopvang.

De lijst wordt geduwd door Guy Jonville, lokaal voorzitter van Vooruit Sint-Pieters-Leeuw en al 18 jaar actief in de gemeenteraad. De komende weken worden de namen van andere kandidaten op de lijst van SAM&N voorgesteld. De partij zet in op samenleven, welzijn en onderwijs, maar ook op integratie, veiligheid en betaalbaar wonen.