liekens.jpeg
© liekens.jpeg

Goedele Liekens duwt Kamerlijst Open VLD: "Niet voor mezelf, maar voor nieuwe generatie"

woe 7 feb

Goedele Liekens neemt dan toch een plaats in op een verkiezingslijst. Ze duwt de Vlaams-Brabantse Open VLD-lijst voor de Kamer. Eerder zei het Dilbeekse Kamerlid dat ze zou stoppen met politiek. Op Instagram laat ze nu weten dat ze de lijst duwt. “Niet om zelf verkozen te geraken, wel om de nieuwe, jonge, enthousiaste kandidaten op de lijst letterlijk een duw in de rug te geven.”

 

Open VLD keurde de kieslijsten definitief goed. Eerder raakte al bekend dat Vlaams minister Gwendolyn Rutten de lijst voor het Vlaams parlement trekt en dat de Lennikse burgemeester Irina De Knop de Kamerlijst aanvoert.

Die Kamerlijst wordt nu dus geduwd door Goedele Liekens. “De kans om vanop die laatste plaats verkozen te worden is nulkommaelvendertig,” schrijft ze op Instagram. Liekens geeft aan de plek toch in te nemen om de nieuwe generatie liberalen te steunen. “Dat is waarom ik duw. Niet voor mezelf. Maar voor hen. Voor het liberalisme.” Ook burgemeester van Hoeilaart Tim Vandenput staat onderaan de Kamerlijst. Hij gaf eerder al aan zich niet meer verkiesbaar op te stellen voor de nationale politiek.

Foto: Archief