valentijn_wzc_zonnig_huis.jpeg

Op liefde staat geen leeftijd: Valentijn in wzc Zonnig Huis

din 14 feb 2023

Op liefde staat geen leeftijd. Dat bleek vandaag op Valentijn tijdens het Valentijnsdiner in Woonzorgcentrum Zonnig Huis in Halle. Alle koppels werden daar samen met de andere bewoners getrakeerd op een uitgebreide lunch.

 

De champagnekurken knalden vandaag in Zonnig Huis. En daar had het feest van de liefde alles mee te maken. Valentijn wordt er elk jaar uitvoerig gevierd met een feestmenu. “Het is niet omdat mensen in een woonzorgcentrum terechtkomen, dat ze geen recht meer hebben op een feest,” vindt Teamverantwoordelijke Wonen en Leven Els Peetroons. “Wij willen dat onze bewoners hun leven waardevol kunnen voortzetten. Daarom bieden we hen deze feestmaaltijd aan.”

Genoten werd er, stelde onze reporter vast. Al is Valentijn voor sommigen ook een dag die gepaard gaat met verdriet. “Sommigen zijn hun partner kwijt en dan wordt er al eens een traantje gelaten,” aldus Peetroons. “Daarom besteden we ook aan hen extra aandacht vandaag.” Om de gedachten te verzetten, stond er daarom ook een spelletjesnamiddag op het menu.