Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Amateurvoetbal wordt stopgezet

Amateurvoetbal wordt stopgezet

Alle amateurcompetities in het voetbal worden stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de voetbalbond beslist. Jeugdvoetbal tot en met U13  blijft wel nog mogelijk. "Deze beslissing was de enige mogelijke met het oog op de bestrijding van COVID-19", zegt de voetbalbond. Eerder werden ook in het basketbal en volleybal alle amateurcompetities geschrapt.

Het hing al weken in de lucht, vandaag is de definitieve beslissing gevallen. De KBVB trekt met onmiddellijke ingang de stekker uit alle amateurcompetities. "Alle competities worden als blanco beschouwd. De rangschikkingen worden geannuleerd en er zullen geen kampioenen, stijgers en dalers worden aangeduid", zegt de voetbalbond. Alleen de twee hoogste reeksen bij de heren, de eerste klasse bij de dames en de bekercompetitie bij de heren wordt afgewerkt.

Naast het amateurvoetbal wordt ook de bekercompetitie bij de dames en de competitie in het futsal geschrapt. Heel wat clubs uit onze regio lieten de voorbije weken al weten dat ze een heropstart van de competitie niet zagen zitten. Zeker zolang kleedkamers en kantines gesloten moeten blijven. "Voor de clubs zijn de gevolgen enorm. De KBVB is zich bewust van de moeilijke financiële situatie waarin de clubs verkeren en zal daarom de bondsbijdragen schrappen voor de volgende maanden waarin niet gevoetbald mag worden", aldus de voetbalbond.