kums3.jpg

Kums opgenomen in Champions League ‘Elftal van de Groepsfase’

din 15 dec 2015

Dilbekenaar Sven Kums, aanvoerder van AA Gent, is door de UEFA geselecteerd in het ‘Team van de Groepsfase’ van de Champions League. Dat meldt de Europese Voetbalbond (UEFA) op zijn website.  

AA Gent heeft een schitterend parcours afgelegd in de groepsfase van de Champions League. De Buffalo's kwalificeerden zich voor de achtste finales na hun tweede plaats in groep H, voor Valencia en Lyon.

Sven Kums was één van de spilfiguren in deze Europese campagne van AA Gent en dat werd duidelijk ook opgemerkt. Het gevolg is dat hij werd opgenomen in het ‘Elftal van de Groepsfase’ van het kampioenenbal. En daar vertoeft hij in mooi gezelschap. Zo krijgt de Dilbekenaar op het middenveld het gezelschap van Willian (Chelsea) en Raheem Sterling (Manchester City). In doel staat Kevin Trapp (PSG). De verdedigers zijn Andrea Barzagli (Juventus), Thiago Silva (PSG), Diego Godín (Atlético Madrid) en David Alaba (Bayern München). Voorin zijn Thomas Müller (Bayern München), Hulk (Zenit Sint-Petersburg) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) terug te vinden.