Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Legendes Merckx & Van Himst supporteren op Special Olympics

Legendes Merckx & Van Himst supporteren op Special Olympics

Sportlegendes Paul Van Himst uit Dilbeek en Eddy Merckx uit Meise waren vanmiddag opvallende gasten op de Special Olympics in Antwerpen.  Op het Rooi in Berchem stond vandaag de voetbalcompetitie op het programma.  Daarbij gaven ook enkele spelers uit onze regio het beste van zichzelf.

Van Himst en Merckx werden als echte helden onthaald. “We zijn naar hier gekomen om ook mensen met een mentale beperking te stimuleren om te voetballen, vertelt Paul Van Himst.  “Bovendien willen we ook alle vrijwilligers en hun begeleiders bij deze even in de bloemetjes zetten”, vult Merckx nog aan.   

Uiteraard was dit voor de Belgische voetbalspelers een heel apart moment.  “Ik heb genoten en bovendien zijn ze allebei fan van Anderlecht”, glundert Johan Du Bois uit Liedekerke. 

De twee sportlegendes volgden de match van onze Belgische spelers langs de zijlijn. En ze zagen dat het goed was, want Belgie behaalde een ruime 4-0 zege tegen Luxemburg.  Morgen neemt België het op tegen Servië.  Vrijdag volgt hopelijk de finale.