Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Red Dragons klaar voor WK in Polen

Red Dragons klaar voor WK in Polen

Vrijdag vertrekken de Red Dragons naar het WK volleybal in Polen. Daar neemt het nationale mannenteam onder leiding van Ternattenaar Dominique Baeyens het onder meer op tegen toppers als de VS en Italië.

De Red Dragons werken hun laatste trainingen af in het Eurovolleycenter in Vilvoorde. Vrijdag trekken ze naar Krakau voor het Wereldkampioenschap Volleybal. Dat is op zich al een prestatie, want het is sinds 1978 geleden dat België zich nog heeft kunnen plaatsen voor een WK.  Frank Depestele, aanvoerder uit Lennik, kijkt er alvast naar uit : “Ik denk dat we een goeie lichting hebben gekregen dankzij de volleybalschool.  Ik speel al bijna 20 jaar  op het hoogste niveau maar het is de eerste keer dat ik dit mag meemaken”. 

De tegenstand is niet min. In de gloednieuwe Krakau Arena spelen de Red Dragons tegen Amerika, Puerto Rico, Italië, Iran en Frankrijk. De groep wordt nu al de "poule des doods" genoemd. Maar Dominique Baeyens, de bondscoach uit Ternat, relativeert : “Het zijn inderdaad  gereputeerde tegenstanders en staan bijna allemaal in de top-10.  Maar dat neemt niet weg dat ik de kansen om ons te kwalificeren echt wel hoog inschat. We gaan minstens voor een tweede ronde”

Zondag speelt België z'n eerste match tegen de VS