roelandts2.jpg

Roelandts hoopt op regen in de Hel van het Noord

vrij 8 apr 2016

Zondag staat de zwaarste klassieker op de wielerkalender: Parijs-Roubaix. Jürgen Roelandts uit Dilbeek had de voorbije weken wat last van kleine gezondheidsproblemen maar voelt zich klaar voor de Hel van het Noorden. En of de klassieker nog niet zwaar genoeg is, hoopt Roelandts op regen. 

Parijs-Roubaix is dit jaar aan zijn 114de editie toe en brengt de renners over 257,5 kilometer van Compiègne naar Roubaix. De Hel van het Noorden is iets langer in vergelijking met vorig jaar maar het aantal kasseistroken bleef behouden. Met in totaal 52,8 kilometer aan kasseien verdeeld over 27 stroken zullen de renners opnieuw diep in hun krachtenarsenaal moeten tasten.

Wacht al negen jaar op een natte editie

De weersvoorspellingen zijn niet denderend maar dat vindt Roelandts niet erg. “Al negen jaar lang wacht ik op een natte editie van Parijs-Roubaix dus van mij mag het zondag regenen. Het is zelfs beter dat het doorregent en het parcours overal nat ligt dan dat er hier en daar natte plekken opduiken. Dat creëert gevaarlijkere situaties”, aldus Roelandts.

Nog niet helemaal de oude

“De voorbije twee weken is het wat op en af gegaan met mijn gezondheid. Ik ben nog niet helemaal de oude. Maandag, de dag na de Ronde, had ik last van sinusitis. Gisteren werkte ik een training af en vandaag was er de verkenning. De laatste twee dagen gaat het weer in stijgende lijn voor mij. Ik zal mij zeker niet achter mijn gezondheidsproblemen verstoppen zondag”, verduidelijkt Roelandts.

Donderdag verkende de Lotto Soudal-selectie een deel van het parcours, ook Tiesj Benoot was van de partij. Benoot kwam zwaar ten val tijdens de Ronde Van Vlaanderen maar zal zondag toch aan de start verschijnen. Samen met Jürgen Roelandts is hij net als in Vlaanderens Mooiste het speerpunt bij de Belgische wielerformatie in deze kasseiklassieker. De concurrentie voor de overwinning zal vooral komen van renners als Tom Boonen en Zdenek Stybar, Sep Vanmarcke, Fabian Cancellara, Peter Sagan en Alexander Kristoff. “Wat Tiesj Benoot en Jelle Wallays betreft is het afwachten of zij voldoende gerecupereerd zijn. Ondanks de tegenslag die de ploeg gekend heeft, vind ik echter dat we in de breedte toch een sterk team hebben. Ik verwacht zondag André Greipel in de finale, hij maakte in de Ronde een zeer sterke indruk”, besluit Roelandts.

Bennoot nog niet voldoende hersteld

Ook Bennoot zelf betwijfelt of hij zondag hoge ogen zal gooien. “Wat de invloed van mijn blessures zal zijn tijdens de wedstrijd zondag valt af te wachten. Tijdens de verkenning heb ik een aantal keer doorgetrokken en dat voelde goed aan. De conditie lijkt dus nog in orde te zijn, maar het zal een mirakel zijn als ik zondag over de volle honderd procent van mijn krachten kan beschikken. Op zich denk ik niet dat ik anders zal koersen, tenzij ik me echt niet goed voel. De eerste honderd kilometer zullen dat wel duidelijk maken. Ik heb nu nog twee dagen om te recupereren”, aldus Bennoot.