Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 7 en 8 maart 2015

Sportoverzicht 7 en 8 maart 2015

Alleen maar goed nieuws voor onze regio in de derde klasse van het voetbal dit weekend. Diegem Sport en SK Londerzeel wonnen allebei in eigen huis. Grimbergen won ook, maar dan op verplaatsing.

VOETBAL

In de tweede klasse van het voetbal moest rode lantaarn KVW Zaventem het opnemen tegen leider Sint-Truiden. Nog voor de rust maakte Parzyszek van STVV het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. In de stand is het verschil immens, maar op het veld eindigde het duel op een zuinige 1-0.

In derde klasse A kreeg SK Londerzeel Bornem op bezoek. De thuisploeg won de wedstrijd met 2-0 en hield de drie punten dus netjes thuis.

Maandagavond krijg je een verslag van de wedstrijd in RINGtv-Sport.

 

Ook Grimbergen pakte dit weekend drie punten. Het troefde R. Union St. Gilloise op verplaatsing af met 1-3.

 

In derde klasse B van het voetbal heeft Diegem Sport op eigen veld met 2-0 gewonnen van Berchem. Het was een beetje een speciale wedstrijd, want de coach van Berchem is de voormalige trainer van Diegem: Stef Van de Velde.

Een uitgebreid verslag krijg je maandagavond in RINGtv-Sport.

 

ZAALVOETBAL

In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Halle-Gooik alweer een nederlaag moeten slikken. Op het veld van Charleroi 21 gingen de Pajotten onderuit met 5-1.

 

BASKETBAL

En in tweede nationale van het basketbal nam Bavi Vilvoorde het op tegen de Sint-Niklase Condors, die één plaats hoger staan in het klassement. Bavi verloor de uitwedstrijd met 80-64.

 

RINGtv-Sport (maandag vanaf 18u, na het nieuws)

In RINGtv-Sport mag je maandagavond een portret verwachten van Stef Van de Velde die met zijn huidige club, Berchem, terugkeerde naar Diegem. Daar was hij twee seizoenen lang trainer, maar werd dan onverwacht ontslagen. Is de breuk geheeld?

Verder hebben we nog een wedstrijdverslag van Londerzeel tegen Bornem. Er is ook aandacht voor wandelvoetbal voor 55plussers in Beersel en we duiken onze archieven in om de voorbije 18 jaar van volleybalclub Asse-Lennik in kaart te brengen.

RINGtv-Sport, maandag na het nieuws op RINGtv.