Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Supporters Roelandts reageren ontgoocheld na afloop Gent-Wevelgem

Supporters Roelandts reageren ontgoocheld na afloop Gent-Wevelgem

Jürgen Roelandts uit Sint-Martens-Bodegem bij Dilbeek eindigde gisteren zevende in een heroïsche editie van Gent-Wevelgem. Het had anders kunnen zijn. 

Op 77 kilometer van de streep -na de eerste beklimming van de Kemmelberg - gaat Jurgen er alleen vandoor. Zeven renners zetten de achtervolging in. Daaronder  ploegmaat en schoonbroer in spe Jens Debusschere, maar ook Niki Terpstra. Die beukt en de voorsprong van Roelandts slinkt. 60 kilometer lang trotseert Jurgen op z'n eentje windstoten tot 80 km per uur, maar op 17 kilometer van de streep is Roelandts eraan voor de moeite. In een spannende slotfase is het de ervaring van Paolini die het verschil maakt. Hij wint. Terpstra wordt tweede, Thomas derde. Jens Debusschere is vijfde. Roelandts is de morele winnaar, maar hij eindigt zevende. Na afloop reageerde hij zeer ontgoocheld.

Ook in café Bodegem City, het supporterslokaal van Jurgen Roelandts, was de ontgoocheling groot. 60 kilometer lang geloofde Vlaanderen, en zeker onze regio, dat Jurgen weer, wind en peloton te snel af zou zijn. Maar Jurgen sneuvelde in Flanders Fields. Toch was er ook bewondering.