Goudblommeke in Papier na negen maanden sluiting heropend

vrij 26 mei 2023

Na negen maanden sluiting is in Brussel het bekende historische kunstcafé Goudblommeke in Papier weer open. Nadat het café failliet ging, is er nu een nieuwe uitbater. De succesformule van culturele activiteiten in het café wordt behouden, maar er wordt geen eten meer geserveerd.

 

De nieuwe uitbater van het café is Gilles Lantez, die ook Brasserie Verschueren uitbaat op het Sint-Gillisvoorplein. Hij wordt geruggesteund door drie culturele organisaties die vroeger ook al activiteiten hielden in het café. Het gaat om vzw Geert Van Bruaene, Brusseleir en asbl La Fleur.

Goudblommeke in Papier kent een rijke geschiedenis. Vanaf 1944 kwamen heel wat kunstenaars er samen, zoals dichter en schrijver Geert Van Bruaene, schilder Pierre Alechinsky en later ook Réné Magritte. Nog later was het café ook een thuishaven voor de jonge schrijver Hugo Claus, Louis-Paul Boon en Simon Vinkenoog.

Maandag zie je op RINGtv een special over het Goudblommeke in Papier. We blikken terug op de rijke geschiedenis van het café en informeren naar de toekomstplannen.