img_2901.jpg

RINGtv-groeten uit Schotland (4/4)

zon 4 okt 2015

Voor de RINGtv-kijkers zit de Whiskytour erop. Vier dagen lang maakten zo’n 40 deelnemers een ontdekkingstocht door de golvende landschappen van Schotland, het rijk historisch erfgoed en de typische Schotse ‘Way of Life’.

Zaterdag maakte het gezelschap eerst een tussenstop in Glasgow, dat is de grootste stad in Schotland. Zeer populair omwille van de cultuur en de architectuur. Maar Glasgow wordt ook beschouwd als één van beste winkelbestemmingen in Groot-Brittannië.

Vervolgens hadden onze kijkers afspraak in Gretna Green, een dorpje in de buurt van de Engelse grens. De plaatst is historisch bekend omwille van de vele huwelijken die er worden voltrokken. Vroeger gebeurde dat vaak stiekem of onder dwang. Maar volgens onze laatste informatie heeft geen enkele van de RINGtv-kijkers er een jawoord gegeven.Wel heeft een van de koppels na 46 jaar de huwelijksgeloften vernieuwd. 

Van Gretna Green reed onze tourbus rechtstreeks naar de haven waar de deelnemers nog een laatste tasting kregen aangeboden. Tekst en uitleg kregen ze ook nu weer van Geert De Bolle, whiskykenner bij uitstek en eigenaar van The Whisky House in Affligem.

Een uitgebreid reisverslag krijg je eind oktober te zien in VIVA! Op RINGtv. Bekijk ook zeker ons fotoalbum op Facebook.